REcoEP: een praktische gids

“REcoEP – een praktische gids” is een handig naslagwerk voor elke podiumtechnicus en ontwerper uit de theatersector. Het boek bundelt handige informatie en tips over duurzame podiumtechnieken samen. Van ontwerp en constructiemethodes, tot afvalverwerking en recyclagemogelijkheden.

De informatie is onderverdeeld in drie hoofdstukken: een bondige inleiding geeft tekst en uitleg bij de zin en onzin van duurzaamheid in het theater. Vervolgens worden in de andere twee hoofdstukken twee thematieken uitgelicht: belichting en decor. Daarbij wordt zowel ingespeeld op het ontwerp als op de uitvoering ervan. Werkprocessen en praktijkadviezen zorgen ervoor dat het merendeel van de informatie meteen op de werkvloer toepasbaar is.

Een rode draad doorheen deze gids is “gezond verstand”. Duurzaamheid is in eerste instantie een kwestie van attitudes ten opzichte van de activiteiten die men uitvoert. Bewust omgaan met materialen, werktuigen en energie zijn geen revolutionaire stappen om duurzamer te werken. Maar het nut ervan moet duidelijk zijn. Deze gids combineert praktijk met theorie om van duurzaamheid op de werkvloer een vanzelfsprekendheid te maken.

Publicatie

Alle teksten en tools worden gratis ter beschikking gesteld en mogen vrij gebruikt en verspreid worden onder de voorwaarden van de Creative Commons Naamsvermelding – Niet Commercieel – Gelijk Delen 2.0 Licentie.

Deze pagina

Print Friendly and PDF

Algemeen