REcoEP

REcoEP ontwikkelt praktische tips en tools voor duurzame podiumtechnieken. Het project verzamelt tips en good practices uit de podiumsector en aanverwante sectoren en vertaalt deze naar praktijkadviezen voor de werkvloer.

Het uitgangspunt van REcoEP is “gezond verstand”. Duurzaamheid is in eerste instantie een kwestie van attitudes ten opzichte van de activiteiten die men uitvoert. Bewust omgaan met materialen, werktuigen en energie zijn geen revolutionaire stappen om duurzamer te werken. Maar het nut ervan moet duidelijk zijn. REcoEP combineert praktijk met theorie om van duurzaamheid op de werkvloer een vanzelfsprekendheid te maken.

In een volgende fase willen we de resultaten uit het onderzoeksproject openstellen in een doorzoekbare databank die het mogelijk maakt om concrete werkfiches voor elke activiteit, materiaal of functie te kunnen samenstellen.

Resultaten

De informatie en know-how over duurzame podiumtechnieken werd herwerkt tot een reeks praktische tools, waaronder:

REcoEP: een praktische gids: Dit vat de principes en praktische informatie samen in een handig boek.
REcoEP Tools: Informatie en toegepaste adviezen zijn beschikbaar als praktijkfiches en cursusmodules voor educatief gebruik binnen de organisatie of binnen opleidingen.

Publicaties

REcoEP: een praktische gids (pdf, NL)
Het is zonde – Proscenium 56 (pdf, NL)
Het groene kluwen – Proscenium 57 (pdf, NL)
Waar naartoe – Proscenium 58 (pdf, NL)
REcoEP Blog Archief: 2010 – 2011 – 2012 (pdf, NL)

Onderzoekers

  • Jan Ackenhausen
  • Chris Van Goethem

Timing

  • 2010 – 2012

Partners

       

 Met de steun van

Deze pagina

Print Friendly and PDF

Algemeen