Tijdslijnproject

Het tijdslijnproject is ontstaan uit de informele samenwerking tussen verschillende opleidingen. Op verschillende plaatsen in Europa werkten studenten aan een tijdslijn van de geschiedenis van de podiumtechnieken. De tijdslijn bleek niet alleen een meer interactieve manier om naar de geschiedenis te kijken, ze gaf ook nieuwe relaties aan en toonde diverse insteken vanuit de verschillende landen.

Binnen ons eigen onderzoek maakten we ook regelmatig gebruik van dergelijke tijdslijnen. Deze gaven een beter inzicht in relaties tussen technische ontwikkelingen en de veranderingen in de scengrafische opbouw van de voorstelling. Daarnaast werden ook “nesten van innovatie” zichtbaar, momenten waarop creatievelingen al dan niet toevallig op de zelfde plek aanwezig waren, waardoor nieuwe inzichten en technieken ontstonden.

Omdat we het jammer vonden dat de informatie niet kon gedeeld worden, ontwikkelden we, samen met de IT dienst van RITCS, een digitale versie waarop de resultaten van de verschillende opleidingen zichtbaar konden worden gemaakt.

De tijdslijn is een “work in progress”. Momenteel is de tijdslijn nog onder constructie, maar binnenkort kan je de vorderingen volgen op de tijdslijnpagina.

Onderzoekers

  • Chris Van Goethem
  • Mustafa Karakus

Timing

  • 2017 –

Partners

Met de steun van

  • RITCS IT dienst

Deze pagina

Print Friendly and PDF

Algemeen