You are here

Hoe werkt het?

Om een ervaringsbewijs te bekomen doorloop je een aantal stappen. We zetten ze hieronder kort op een rij. Voor meer details kan je de infomap voor deelnemers downloaden op deze site.

Info

We geven geregeld informatiesessies, wil je hiervan op de hoogte blijven, stuur dan een mailtje naar  info@podiumtechnieken.be . Je kan ons uiteraard ook altijd bellen of mailen met vragen. De informatiemap met de volledige uitleg over de procedure kan je hier downloaden.

Inschrijven

Denk je dat het ervaringsbewijs iets voor jou is, dan kan je je inschrijven voor een begeleiding of meteen voor een test. Je kan het inschrijvingsformulier hier downloaden of je kan het op een infosessie direct invullen. Stuur het gehandtekend document naar:

  • RITS, Campus Bottelarij
  • t.a.v. Harry Cole
  • Delaunoystraat 58
  • 1080 Brussel (Molenbeek)

 Er zijn geen kosten verbonden aan de inschrijving. Zodra we je inschrijving ontvangen hebben zullen we je contacteren voor een afspraak in jouw buurt.

Begeleiding

De begeleider zal, samen met jou, bekijken welke ervaring je bezit. Dit doen we aan de hand van een "talentenmap". Een "talentenmap" is een samenbrengen van alle  informatie en documenten die je ervaring kunnen aantonen. Op basis van het begeleidend gesprek zal je een advies krijgen. Dit advies geeft je een idee of je kans maakt om te slagen voor de praktische proeven. De begeleider kan ook aangeven wat je eventueel moet bijschaven om je kans te verhogen. Het advies is vrijblijvend, je bepaalt uiteindelijk zelf of je de proeven doet of niet. De "talentenmap" blijft jouw eigendom, je kan ze later nog gebruiken bij vb. sollicitaties.

Beoordeling

De beoordeling bestaat uit twee delen. Eerst zullen de beoordelaars je talentenmap beoordelen. Het is immers mogelijk dat ze op basis van je talentenmap reeds overtuigd zijn van (een aantal van) je vaardigheden en dat die dus niet meer moeten getest worden. In een volgende stap doorloop je de praktische proeven. Je krijgt een aantal opdrachten die je uitvoert zoals je dat anders zou doen. Dit duurt ongeveer een dag. Je krijgt na elke proef de mogelijkheid om in een gesprek uitleg te geven. Op het eind van de dag evalueer je samen met de beoordelaars je werk.

Erkenning

Als je geslaagd bent voor de proeven vraagt het testcentrum voor jou een ervaringsbewijs aan bij de erkenningsinstantie (Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie). Het ervaringsbewijs wordt rechtstreeks naar jou thuis gestuurd.

Beroep

Als je niet akkoord bent met de beslissing van de beoordelaars of met de gang van zaken in het centrum kan je beroep aantekenen bij de klachtencommissie van het centrum of in laatste instantie bij de externe beroepscommissie. Alle details hierover staan in de infomap.